Matematik

log

27. marts 2012 af cigi123 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Burde følgende ikke give det samme:

log(21,5)

og

1021,5

Jeg har fået stillet følgende opgave:

log(21,5)=0,59*log(x)+0,18

hvordan fjerner log? Eller hvordan løser jeg den?

 

På forhånd tak.


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. marts 2012 af mathon

                         log(21,5) = 0,59·log(x) + 0,18

                         0,59·log(x) = (log(21,5) - 0,18)

                         log(x) = (log(21,5) - 0,18)/0,59

                         x = 10(log(21,5) - 0,18)/0,59

 

 

                        


Svar #2
27. marts 2012 af cigi123 (Slettet)

Okay tak. Men hvis jeg nu bare ville fjerne log på den ene side, ville det istedet for log ikke være det samme og sige 1021,5?

 


Brugbart svar (0)

Svar #3
27. marts 2012 af mathon

    nej

                   log(21,5) = log(x0,59) + 0,18

                   10log(21,5) = 10log(x^0,59) ·100,18

                    21,5 = x0,59·100,18


Svar #4
27. marts 2012 af cigi123 (Slettet)

Nåår okay :)

Tak.


Brugbart svar (0)

Svar #5
27. marts 2012 af Singlefyren (Slettet)

log (x) er den omvendte funktion af 10 ^ x , og ikke den samme!


Skriv et svar til: log

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.