Matematik

Lig procenter til et tal?

27. marts 2012 af Dinahgabrielle (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej

 

Nogen der ved hvordan man ligger procenter til et tal

f.eks. 

der er 113.570 diabetikere i danmark men på et år stiger det med 7,1 % 

hvordan gør man det??


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. marts 2012 af Dontblame (Slettet)

7,1 % = 0,071

1+ 0,071 = 1,071

 

1,071 * 113,570 = ?


Brugbart svar (0)

Svar #2
27. marts 2012 af bananman (Slettet)

#1

hvorfor pluser du med 1?

 

Men du siger bare 0,071 * 113.570 da 7,1% = 0,071, så får du stigningstallet og hvis du så vil vide hvor mange der er siger du:

0,071 * 113.570 + 113.570


Brugbart svar (0)

Svar #3
27. marts 2012 af Dontblame (Slettet)

Der har du to udregninger

0,071 * 113.570 + 113.570 = 121,63347

Men 1 her:

1,071 * 113,570 = 121,63347

 

Derfor ;)


Brugbart svar (0)

Svar #4
27. marts 2012 af SuneChr

113570  +  7,1/100·113570   =   ...................  (Prøv at sætte  113570 udenfor en parentes).

# 2  Prøv at bruge de rigtige matematiske udtryk. "pluser" hedder rigtigt voksent "adderer" og vil sige at lægge sammen.


Skriv et svar til: Lig procenter til et tal?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.