Matematik

Differenstialregning

28. marts 2012 af 384106 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg har en graf hvor jeg skal bestemme f ' (2) ud fra grafen. Dvs finde tangenten i det pågældende punkt..

2ax0+b

2*1*2+b

4+b=4b eller 5 ?

også skal jeg finde tangenten med formlen y-(fx0)=f '(x)(x-x0) ikke?

Er lidt helt ude og skide hvad angår at finde tangenten..

Håber der er nogle der kan uddybe lidt!!


Brugbart svar (1)

Svar #1
28. marts 2012 af mathon

 

                  Dvs finde den i (2,yo) indtegnede tangents hældningskoefficient, a.

...men hvis du nu oplyste
                                                f(x) = ..........

   ville hjælp være mulig
 


Svar #2
28. marts 2012 af 384106 (Slettet)

og det gør jeg ved at bruge y-y0 = a(x-x0) eller y-f(x0)=f '(x0)(x-x0) ? Er gået lidt i stå :s


Svar #3
28. marts 2012 af 384106 (Slettet)

Så ikke resten af svaret ... Jeg har ikke f(x) ... Jeg har kun en graf, og hvor der står f '(2)..


Brugbart svar (1)

Svar #4
28. marts 2012 af mathon

tangentligning
                                       y = f '(2)·(x-2)+ yo


Brugbart svar (1)

Svar #5
28. marts 2012 af Euroman28

Jeg gætter på hvis du har en tegning af grafen, så kan du aflæse de oplysninger du skal bruge til at danne tangents ligning i punkt P(2,f(2))

- - -

Der er Matematik i alt.


Skriv et svar til: Differenstialregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.