Matematik

Hvad er en "vinkelhalverignslinje"?

28. marts 2012 af IdaBylov (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej :D

Jeg er så heldig at skulle lave en opgave, hvor der er givet følgende oplysninger om trekanten ABC: Vinkel C er 90 grader, b = 3 og VA=4. Opgaven består i at finde de manglende sider og vinkler.  Desværre forstår jeg ikke det med vinkelhalveringslinjen, nogen der kan hjælpe med at forklare mig det? 

Knus fra Ida


Brugbart svar (2)

Svar #1
28. marts 2012 af mathon

                    
                            En trekants vinkelhalveringslinje vA er linjestykket, der halverer vinkel A,
                            som din folkeskolematematiklærer ivrede for at lære dig.

 

                                               4 · cos(A/2) = 3

   Tegn det og forstå


Brugbart svar (1)

Svar #2
28. marts 2012 af mathon

 

                                              4 · cos(A/2) = 3

                                             cos(A/2) = (3/4)

                                             cos(A) = 2·cos2(A/2) - 1

                                             cos(A) = 2·(3/4)2 - 1 = 2·(9/16) - (16/16)) = (18-16)/16 = (2/16) = (1/8) = 0,125

                                             A = cos-1(0,125) = 82,82º

 

         


Svar #3
28. marts 2012 af IdaBylov (Slettet)

Mange tak :D - Vinkelhalveringslinje var ikke noget vi kom omkring i min folkeskole (:


Brugbart svar (1)

Svar #4
28. marts 2012 af mathon

 

                                            vA's skæring med a kaldes D

                                             B = 90º - A = 90º - 82,82º = 7,18º

                                            vA's skæring med a kaldes D

                                            <ADB = 180º - (A/2) - B = 180º - (82,82º)/2 - 7,18º = 131,41º


Skriv et svar til: Hvad er en "vinkelhalverignslinje"?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.