Matematik

Differentialligning

28. marts 2012 af Gliop (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Jeg vil gerne have hjælp til denne opgave, da jeg ikke kan få til den facit.

Løs differentialligningen: (d^2y/dx^2)-6x+4=0

Bestem derpå det partikulære integral svarende til punktet: (x,y,dy/dx)=(1,-2,0)

Facit får opgaven er 

y=x^3-2*x^2+c1*x+c2

c1=1 og c2=-2


Brugbart svar (1)

Svar #1
28. marts 2012 af Andersen11 (Slettet)

Man har

y'' = 6x -4 .

Integrer derfor funktionen 6x -4 to gange og bestem de to integrationskonstanter c1 og c2 ud fra det oplyste punkt.

y' = 3x2 -4x + c1

y = x3 -2x2 + c1x + c2


Brugbart svar (1)

Svar #2
28. marts 2012 af Singlefyren (Slettet)

og det er givet  at dy/dx - dvs. y ' (x)  i det givne punkt  (1, -2) er 0


Skriv et svar til: Differentialligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.