Matematik

tangentligning

28. marts 2012 af louisææ (Slettet)

Hej alle. 

Er det bare mig eller synes jeg at jeg ser så mange forskellige formler på tangentligningen?? :S Ved ikke hvilken jeg skal bruge


Louise


Brugbart svar (1)

Svar #1
28. marts 2012 af Busterjuul (Slettet)

Du skal bruge den der står i din bog. 

 

Og nej, der er kun én. 


Brugbart svar (1)

Svar #2
28. marts 2012 af Andersen11 (Slettet)

Man kan i almindelighed benytte, at tangenten til grafen for funktionen f(x) i punktet (x0 , f(x0)) har ligningen

                 y = f '(x0) · (x - x0) + f(x0)


Brugbart svar (1)

Svar #3
28. marts 2012 af peter lind

Der er kun en; men du bliver måske forvirret af at man kan bruge forskellige navne på de samme størrelse reller man flytter rundt på led.

Ligningen for tangenten til en graf for f(x) i (x0, f(x0) ) er y = f'(x0)(x-x0) + f(x0)


Svar #4
28. marts 2012 af louisææ (Slettet)

Okay tak! Den er lettere at huske end y = f'(x0) * x + (f(x0) - f'(x0)*x0) 


Svar #5
28. marts 2012 af louisææ (Slettet)

Den kan jeg slet ikke se mig ud fra ift den anden


Brugbart svar (1)

Svar #6
28. marts 2012 af Andersen11 (Slettet)

#4

Den formel er blot en omskrivning af formlen i #2 eller #3.


Svar #7
28. marts 2012 af louisææ (Slettet)

Ja det tænkte jeg nok, men kan du forklare hvad der er omskrevet? 


Svar #8
28. marts 2012 af louisææ (Slettet)

og hvad ville i det tilfælde være x? 


Brugbart svar (1)

Svar #9
28. marts 2012 af Andersen11 (Slettet)

#8

x er den uafhængige variable i tangentens ligning.

Der er blot tale om, at gange ind i parentesen

y = f '(x0) · (x - x0) + f(x0) = f '(x0) · x - f '(x0) · x0 + f(x0)


Skriv et svar til: tangentligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.