Matematik

Hjælp til udregning

29. marts 2012 af cathi (Slettet) - Niveau: C-niveau

x2 = (x+1)2 + (x+2)2 – 2 * (x+1) * (x+2) * ((x+1)2+ (x+2)-x2) / (2*(x+1)*(x+2))

Hvordan løser man den? 

jeg har brugt cosinusrelationerne 

hvor a = x 

b = x+1 

og c = x+2 

og jeg skal finde siderne i en vilkårlig trekant. 

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
29. marts 2012 af Andersen11 (Slettet)

Det sidste led ganges med 2 * (x+1) * (x+2) og divideres med samme størrelse, så der står

x2 = (x+1)2 + (x+2)2 - ((x+1)2+ (x+2)-x2)

dvs

den trivielle identitet

x2 = x2

Prøv at formulere, hvad opgaven går ud på.


Svar #2
29. marts 2012 af cathi (Slettet)

Opgaven: For hvilke tal x kan x, x + 1 og x + 2 være sidernes længder i en vilkårlig trekant?

Hvad betyder den trivielle identitet? 


Brugbart svar (0)

Svar #3
29. marts 2012 af Singlefyren (Slettet)

Det kan den vel for alle x > 0, da en given vinkel kan ændres.

Gælder det derimod retvinklede trekanter er der kun een, nemlig x=3


Svar #4
29. marts 2012 af cathi (Slettet)

Tak for hjælpen :) 


Skriv et svar til: Hjælp til udregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.