Matematik

bevis for faktorisering af andengrads polynomiet d=0

29. marts 2012 af annx3218 (Slettet) - Niveau: B-niveau

nogle der kan hjælpe med et bevis for faktorisering af andengrads polynomiet d=0 ??? 


HJÆLP!

 

tak på forhånd:) 


Brugbart svar (1)

Svar #1
29. marts 2012 af Magnus22 (Slettet)

brug goooogle...


Brugbart svar (1)

Svar #2
29. marts 2012 af YesMe (Slettet)

Lad os se, hvor langt du er nået ...


Svar #3
29. marts 2012 af annx3218 (Slettet)

Hvis d=0 gælder det at f(x)=a(x-r1 )2
BEVIS:
f(x)=ax2+bx+c                          a≠0
           =a(x-r1 )2=(ax2)/(ar12 )
           =x2/(r12 )


Brugbart svar (1)

Svar #4
29. marts 2012 af Andersen11 (Slettet)

Hvis d = b2 -4ac = 0 er

f(x) = ax2 + bx + c = ax2 + bx + b2/(4a)

                               = (4a2x2 + 4abx + b2)/(4a)

                                = (2ax + b)2 / (4a)

                                = a · (x + b/(2a))2


Skriv et svar til: bevis for faktorisering af andengrads polynomiet d=0

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.