Fysik

Lyd

29. marts 2012 af Duste (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej, jeg skal regne bølgeligningen og svingningstiden ud. Jeg har selv regnet frekvens, og ved tiden til 1. bølge og tiden for den 10. bølge. Det er 0,00051266 s og 0,020136 sekunder. Jeg ved også frekvensen, 1/((0,020136s-0,00051266s)/10)  = 509,59724491 Hz. Nu skal jeg finde bølgeligningen og svingningstiden. Jeg ved ikke hvorfor men jeg er gået helt i stå. Tusind tak på forhånd, jeg skal bare havde hjælp til udregningen :) Vedhæftet er hele opgaven.

Vedhæftet fil: Fysikrapport om lyd.docx

Brugbart svar (1)

Svar #1
29. marts 2012 af Andersen11 (Slettet)

Med "bølgeligningen", mener du så bølgelængden?

Benyt    v = f·λ .


Svar #2
29. marts 2012 af Duste (Slettet)

Ja. har fundet ud af det nu imens.

1/s = 1/((0,020136s-0,00051266s)/10)  = 509,59724491 Hz
Svingningstid: 1/f * 1/509,59724491 Hz = 0,001962334 s
Bølgeligningen: λ * f = v <-> λ = v/f <-> λ = (340 m/s)/(509,59724491 Hz) <-> λ = 0,66719356 meter


Brugbart svar (1)

Svar #3
30. marts 2012 af Andersen11 (Slettet)

#2

Du skriver i rapporten, at du finder tiden for den 1. bølgetop og for den 10. bølgetop. Mellem de to bølgetoppe er der 9 bølgelængder.


Skriv et svar til: Lyd

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.