Fysik

Snorkraft

30. marts 2012 af Klogere (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej!

Mit spørgsmål lyder: Hvordan bestemmer man snorkraften af en roterende ophængt genstand, når man kender genstandens masse, hastighed, omløbstid samt radius af den fremkomne cirkelbevægelse. Det drejer sig om en opgave, hvor man skal angive størrelse og retning af de kræfter, der virker på genstanden. Tyngdekraften kan hurtigt bestemmes, men hvordan forholder det sig med snorkraften (og skal man angive den fiktive centrifugalkrafts størrelse og retning? I så fald, hvordan?). 

Tak


Brugbart svar (1)

Svar #1
30. marts 2012 af Andersen11 (Slettet)

Summen af snorkraften og tyngdekraften (som vektorer) vil være lig med centrifugalkraften (som vektor) svarende til en jævn cirkelbevægelse med den angivne masse, radius og omløbstid.


Brugbart svar (1)

Svar #2
30. marts 2012 af mathon

hvoraf
                   vektorligning                       
                                                  Fres = Fsnor + Ftyngde = Fcentri

                                                            S + T = F

 

                  skalarligning                       
                                                 √(S2 + T2+ 2·S·T·cos(V)) = m·v2/ r

hvoraf

                                                  S2 + (2·T·cos(V)) ·S + (T2 - m2·v4/ r2) = 0  og  S>0

                                    

                           


Skriv et svar til: Snorkraft

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.