Fysik

Halveringstid

30. marts 2012 af Houmann18 (Slettet)

Hi guys.. 

Jeg er igang med en fysik aflevering, og skal finde halveringstiden for Ba-137*. 

Jeg har målt en masse henfald, lavet graf og fået en funktion af henfaldene. 

Men jeg skal nu finde halveringstiden. Er der nogen der kan hjælpe?

 

- Houmann


Brugbart svar (1)

Svar #1
30. marts 2012 af emde93 (Slettet)

Hvad har du op af x og -aksen ?


Brugbart svar (1)

Svar #2
30. marts 2012 af mathon

formentlig har du

                                     log(A) = h·t + log(Ao)                       h = -|h|

hvor
          
     henfalds
     konstanten       
                                     k = h·ln(0,1)
              og
                                     = ln(2) / k = (ln(2) / ln(0,1)) / h = -0,30103 / h = 0,30103 / |h|

                                    
                


Brugbart svar (1)

Svar #3
30. marts 2012 af peter lind

Lidt nemmere. Slå op i din graf for en eller anden aktivitet og aflæs hvad tiden er. Slå dernæst op i din graf for en halv så stor aktivitet og aflæs tiden. Differencen mellem de 2 tider er halveringstiden. Metoden forudsætter at du har målt i en tidsperiode, der er større end halveringstiden.


Brugbart svar (1)

Svar #4
30. marts 2012 af mathon

der bør være overensstemmelse
uanset valg af metode
og med
                 den officielle værdi
                                                          T½(137Ba*) = 2,552 min


Skriv et svar til: Halveringstid

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.