Matematik

Brøker

19. august 2005 af Hilano (Slettet)
Hej.. jeg kunne gode bruge lidt hjælp til disse 3 stykker:


w= (4x^2-9y^2) / (2x+3y)

u= (x^2+8x+16) / (x^2-16)

p= ((a+b)a+a+b) / (a^2(a+1)-b^2(a+1))


.. Hilano


:)

Brugbart svar (0)

Svar #1
19. august 2005 af Duffy

w:

(4x^2-9y^2) / (2x+3y) =


(2x-3y)(2x+3y)/ (2x+3y) =


(2x-3y)



u:

(x^2+8*x+16) / (x^2-16) =


(x+4)^2/(x-4)*(x+4) =


(x+4)/(x-4)



p:

((a+b)a+a+b) / (a^2(a+1)-b^2(a+1)) =

1/(a-b)


[prøv evt selv her at lave mellemregningerne ellers lærer du ikke at reducere]





Duffy

Svar #2
19. august 2005 af Hilano (Slettet)

tak for hjælpen...

.. jeg kan bare slet ikke se hvordan p hænger sammen. tror du at du kunne komme med et lille fif?

Brugbart svar (0)

Svar #3
19. august 2005 af Duffy

Nej!

Prøv nu selv. Hvad lærte du af de andre opgaver?


Duffy

Svar #4
19. august 2005 af Hilano (Slettet)

har på fornemmelsen at tælleren skal se ud ligesom nævneren...


... jeg prøver... :)

Svar #5
20. august 2005 af Hilano (Slettet)

argh.. kan virkelig ikke finde ud af p -

nogen der gider hjælpe?

Brugbart svar (0)

Svar #6
20. august 2005 af Epsilon (Slettet)

#5: Vink:

(a+b)a + a + b = (a+b)(a+1)

Prøv selv herfra.

//Singularity

Skriv et svar til: Brøker

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.