Matematik

væksthastighed

31. marts 2012 af Thezzen (Slettet) - Niveau: B-niveau

hej jeg har lidt svært  ved at løse den her opgave.


c) Bestem tallet L′(24) , og beskriv, hvad tallet fortæller om muslingeskallens vækst.

jeg ved det er en potens funktion og a=0.6547 og b=1.2302. Længden på muslingeskallen efter 24 år er 18,67. 

 


Brugbart svar (1)

Svar #1
31. marts 2012 af mathon

  
                             L(x) = b·xa

                              L(x) = 1.2302·x0.6547

                              L'(x) = 1.2302·0.6547·x0.6547-1

                              L'(x) = 1.2302·0.6547·x0.6547-1 = 0,805412 / x0,3453

                  


Svar #2
31. marts 2012 af Thezzen (Slettet)


Svar #3
31. marts 2012 af Thezzen (Slettet)

hvordan bestemmer man tallet L'(24)?


Brugbart svar (1)

Svar #4
31. marts 2012 af mathon


                              L'(24) = 0,805412 / 240,3453


Svar #5
31. marts 2012 af Thezzen (Slettet)

det bliver et meget lille tal jeg har fået det til 0.387454 jeg har også byttet rundt på a og b da det passer bedre


Brugbart svar (1)

Svar #6
31. marts 2012 af peter lind

Du skal passe på med at bytte om på a og b fordi du synes det bliver et bedre tal. Er der nogen anden grund til at der skal byttes om for eks. fordi de kommer fra beregninger du ikke har nævnt ? Du må også regne med at væksthastigheden er lille.


Svar #7
31. marts 2012 af Thezzen (Slettet)

da jeg regner det ud på programmet TI interactive

siger den at 

a=0.654787

b=1.230271

men skriver 24=1.230271*t^0.654787 får jeg 93.41 hvilket er et alt for stort tal hvor 18,67 passer bedre

derfor kunne det være muligt at computeren havde lavet en fejl

men ved ikke helt


Brugbart svar (1)

Svar #8
31. marts 2012 af peter lind

Den tror jeg altså ikke på. Du har formodentlig lavet en regressionsanalyse. Det der kan gå galt er at du bytter om på hvad der er x og y eller taste forkerte data ind. Begge dele vil formentlig føre til at analysen ikke stemmer godt nok, så du bliver advaret.

Du har brugt formlen forkert. Den rigtige beregning står i #4. Så er det bare at taste ind.


Skriv et svar til: væksthastighed

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.