Matematik

find a - eksponentiel funktion

01. april 2012 af zaidihassan (Slettet) - Niveau: B-niveau

 

Funktionen jeg arbejder med er ; f(x) = 100*a^x

Jeg har et punkt som er (5,16) og skal finde a.

Jeg tænkte på at omskrive formlen for b altså

 

b = y1/a^x1  <=> 100 = 16/a^5

 

Jeg synes bare ikke rigtig jeg kan få det til at gå op.... Er dette den rigtige fremgangsmåde eller ??


Brugbart svar (1)

Svar #1
01. april 2012 af peter lind

Det er rigtig nok. Hvad mener du med at du ikke kan få det til at gå op ?


Svar #2
01. april 2012 af zaidihassan (Slettet)

Altså jeg er bare ikke helt sikker på, hvordan jeg løser ligningen rigtigt. Hver gang jeg sætter det resultat jeg får ind på a's plads og erstatter x med 5 giver det ikke 16..

 

Jeg er ikke helt sikker på, hvordan man fjerne a^5, så det bare bliver a...


Brugbart svar (1)

Svar #3
01. april 2012 af peter lind

Ligningen giver a5 = 16/100 Hvad du iøvrigt kunne have fået ved at sætte direkte ind i funktionen). Uddrag den 5. rod og du har facit


Brugbart svar (1)

Svar #4
01. april 2012 af YesMe (Slettet)

100 = 16/a5

a5 = 16/100

a = (16/100)1/5


Brugbart svar (1)

Svar #5
01. april 2012 af Andersen11 (Slettet)

Pudsigt nok er

a = (16/100)1/5 = (4/25)1/5 = (2/5)2/5


Skriv et svar til: find a - eksponentiel funktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.