Matematik

pot reg

01. april 2012 af bokaj123 - Niveau: B-niveau

I tabellen ses sammenhørende værdier af længde og vægt for en laks.


Laksens længde (cm) 50 60 70 80 90 100 105
Laksens vægt (kg) 1,29 2,19 3,47 5,11 7,45 10,36 12,05

I en model antages det, at laksens vægt kan beskrives ved en funktion af typen
V =b⋅ L^a


hvor V er laksens vægt (målt i kg), og L er laksens længde (målt i cm).

 

får

a=2,324

b=1.878

c=0,999        (skal det være c eller c^2 og hvorfor?)


Brugbart svar (0)

Svar #1
01. april 2012 af peter lind

c indgår jo ikke i det du ellers har skrevet så det ser lidt mærkeligt ud. Tager du ikke fejl af korrelationskoefficienten r2. Den skal helst blive så tæt på 1 som mulig


Svar #2
01. april 2012 af bokaj123

jo mente korrelationskoefficienten som skal være så tæt på 1, men er det rigtig det jeg har lavet?


Svar #3
01. april 2012 af bokaj123

hvorfor hedder den r^2 og ikke bare r eller c >< c^2 ?


Brugbart svar (0)

Svar #4
01. april 2012 af peter lind

Jeg har ikke i sinde at foretage korrelationsanalysen også. Hvis du vil kontrollere kan du evt. bruge modellen til at regne efter om det stemmer med dine data. Med en korrelationskoefficient som den du har fundet ser det nu særdeles godt ud.

Jeg ved ikke hvorfor korrelationskoefficienten har fået det navn


Svar #5
01. april 2012 af bokaj123

det kan godt være det ser rigtig ud men ved du om det er rigtig?:) a=2,324 og b=1.878


Brugbart svar (0)

Svar #6
01. april 2012 af peter lind

Det ved jeg ikke og jeg har som nævnt ikke i sinde at foretage en regressionsanalyse på de data


Svar #7
01. april 2012 af bokaj123

V =b⋅ L^a

V=vægt (kg)

L=længde (cm)

funktionen kommer til at hedde

V=1.878*L^2.324

dvs at en fisk der er 87 cm lang vejer 60414 kg det virker sgu lidt skævt :D

 

nogen der kan hjælpe


Brugbart svar (0)

Svar #8
01. april 2012 af Andersen11 (Slettet)

#7

Hvis du lærer at bruge søgefaciliteterne eller google, vil du se, at opgaven har været diskuteret mange gange her på Portalen, for eksempel her https://www.studieportalen.dk/forums/Thread.aspx?id=1101602 , hvor der også er givet et sæt koefficienter.


Svar #9
01. april 2012 af bokaj123

ser ud til at der er en del misforståelser i den tråd, desuden fandt jeg det her

http://matb2htx.systime.dk/index.php?id=304

som ikke giver det samme som du får i den anden tråd, så hvad er rigtig - det er præcis samme tal? mit link kommer fra en bog som bruges til undervisning :)


Brugbart svar (0)

Svar #10
01. april 2012 af Andersen11 (Slettet)

#9

Jeg har ikke mulighed for at se det link, du henviser til i #9. Men jeg kan da bekræfte resultatet i #14 i tråden, hvortil der henvises i #8.


Brugbart svar (0)

Svar #11
01. april 2012 af SuneChr

Se vedhæftet

Vedhæftet fil:SP SECC 0104121754.GIF

Brugbart svar (0)

Svar #12
01. april 2012 af Andersen11 (Slettet)

#11

Hvilket er i overensstemmelse med koefficienterne givet i den anden tråd (#10).


Svar #13
01. april 2012 af bokaj123

okay nu kan jeg se fejlen så ikke sidste koordinatet (105,12.05) troede det var (110,12.05) men tak for hjælpen alle.


Brugbart svar (0)

Svar #14
01. april 2012 af Krabasken (Slettet)

- Her er tallene -

Se vedhæftede

;-)

Vedhæftet fil:1bohaj.PNG

Skriv et svar til: pot reg

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.