Kemi

fortynding

01. april 2012 af ansigtet (Slettet)

har start opløsning på 1000ppm

 

skal bruge 0,2mg/ml hvordan fortynder jeg den ?


Brugbart svar (0)

Svar #1
01. april 2012 af emde93 (Slettet)

1 ppm = 1mg/l ⇒ 1000 ppm = 1000 mg/l ⇔ 1 mg/mL

cstart = x · cslut

Hvor x er fortyndingsfaktoren

1 mg/mL = x · 0.2 mg/ mL ⇔ 1 mg/mL / 0.2 mg/mL = x = 5


Svar #2
01. april 2012 af ansigtet (Slettet)

jaa øhm... forstår godt hvad du skriver men det der 5 ? hvad skal jeg bruge det til?


Brugbart svar (0)

Svar #3
01. april 2012 af emde93 (Slettet)

Det skal fortyndes 1:5, lidt ligesom saftevand :)'

Altså en del opløsning. 4 dele vand :)


Svar #4
02. april 2012 af ansigtet (Slettet)

tak :)


Skriv et svar til: fortynding

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.