Matematik

Bestem forskriften for den stamfunktion til f, hvis graf går gennem pukntet (2.10)

01. april 2012 af navn1994 (Slettet)

Hej SP.

Jeg har følgende opgave: En funktion f er givet ved f(x)=6x^(2) Bestem forskriften for den stamfunktion til f, hvis graf går gennem punktet P(2.10)

Jeg har derfor gjort dette: 

1. Jeg fandt stamfunktionen som jeg fik til 2x^3+k
2. Jeg har skrevet 10=2*2^(3)+k og løst den med hensyn til k, og fik k til -6.

Hvordan gør jeg nu? Hvad er forskriften? F(x)=6*x^(2)-6?

Mange tak.


Brugbart svar (0)

Svar #1
01. april 2012 af emde93 (Slettet)

Hvis du har regnet rigtigt, så er stamfunktionen F(x)=2*x^(3)-6.

Det bliver aldrig F(x)=6*x^(2)-6? da du har bestemt stamfunktionen til at være F(x) = 2x^3+k


Brugbart svar (0)

Svar #2
01. april 2012 af nielsenHTX

det er korrekt regnet, men funktionen er F(x)=2x3-6


Svar #3
01. april 2012 af navn1994 (Slettet)

Ok tak, så det er svaret :)


Skriv et svar til: Bestem forskriften for den stamfunktion til f, hvis graf går gennem pukntet (2.10)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.