Matematik

Hjælp til mat a opgave!

02. april 2012 af Shalmen (Slettet) - Niveau: A-niveau

Kan i hjælpe mig med følgende opgave?? Vil sætte pris på jeres hjælp..

Der gælder med tilnærmelse, at CO2 - indholdet i søen kan beskrives ved en funktion af formen

f(t)=9,4⋅sin(0,26⋅t+0,99)+17,0, 0 ≤ t ≤ 24, hvor f ( t ) er CO2 - indholdet, målt i mg/L, og t er tidspunktet på døgnet.

A) Beregn CO2 - indholdet kl. 6 om morgenen.



B) Bestem det største CO2 - indhold i søen. 


C) Bestem det tidspunkt, hvor CO2-indholdet kommer under 20 mg/L.


D)  Med hvilken hastighed, målt i mg/L pr. time, falder CO2-indholdet kl. 6 om morgenen?

Billedet for grafen kan findes her: http://www.uvm.dk/~/media/Files/Udd/Gym/PDF05/Eksamen/Gl%20ordning/2005%208%201_ret_usec.ashx


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. april 2012 af mathon

A) Beregn CO2 - indholdet kl. 6 om morgenen.

                         f(6) = 9,4⋅sin(0,26⋅6 + 0,99)  + 17,0

 

B) Bestem det største CO2 - indhold i søen

                         fmax = 9,4⋅1  + 17,0 = 26,4

 

               



          

 

 


Skriv et svar til: Hjælp til mat a opgave!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.