Kemi

PH er helt lost!

02. april 2012 af Johan193 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Når man kun får koncentrationen af en væske fx 0.100 M ammoniakvand af vide, hvordan beregner man så pH-værdien?

tror det er noget med 1/2 * log(Cs) men kan ikke finde ud af hvad jeg skal gøre.

Har brug for hjælp please, tak!


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. april 2012 af mathon

        ammoniak, NH3, er en svag base
hvorfor

                            pOH = 0,5·(pKb - log(cb)) = 0,5·(4,75 - log(0,1)) = 0,5·(4,75 - log(0,1)) = 2,875

ved 25ºC

                            pH = 14 - pOH = 14 - 2,875 = 11,125


Svar #2
02. april 2012 af Johan193 (Slettet)

ok, tak!


Skriv et svar til: PH er helt lost!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.