Kemi

ox-trin

02. april 2012 af thelight - Niveau: C-niveau

Hej jeg skal have fundet ox trin til at afsteme på dette men ved ikke helt om jeg har gjort det rigtigt

 

C6H5-CH2OH+MnO4 → C6H5-COOH+MnO2

jeg ved ikke helt hvordan jeg skal forklare de ox-trin jeg fandt frem til men her kommer de bare i rækkefølge nedad

C6= har ox-trin -1

H5 = +1

C =-2

H2=+1

Mn = +7

O4= -2

C6= har ox-trin -1

H5 = +1

C =+3

O=-2

O=-2

H=+1

Mn=+4

O2=-2

 

er det korrekt det jeg har gjort?

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. april 2012 af mathon


Brugbart svar (0)

Svar #2
02. april 2012 af mathon

 

                                             -1                 +7                     +3                +2
                                          R-CH2OH   +   MnO4-    -->    R-COOH   +   Mn2+             sur opløsning


Svar #3
02. april 2012 af thelight

#2
 

 

                                             -1                 +7                     +3                +2
                                          R-CH2OH   +   MnO4-    -->    R-COOH   +   Mn2+             sur opløsning

 

hej

 

Jeg kan godt se det med MnO4, men min sidste var ikke  Mn2+ men derimod MnO4 så den sidste må være +4 ik?

Men hvordan er det helt præcist du er kommet frem til det med R-CH2OH og R-COOH at det giver -1 og +3 ? jeg kan godt se at det passer meget fint med mine resultater men jeg kan bare ikke se hvordan du får dem til de to tal ?


Brugbart svar (0)

Svar #4
02. april 2012 af mathon

 

           summen af gruppens CH2OH's oxidationstrin skal være lig med 0

             så du har
                                 x + 2·(+1) + (-2) + (+1) = 0

 

           summen af molelylet MnO4- 's oxidationstrin skal være lig med -1

             så du har
                                 x + 4·(-2) = -1

 


Svar #5
02. april 2012 af thelight

Ok det er smart fundet på at stille det op sådan ...Men når du skrive R ...hvad med C6H5 vil det sige at de ikke indgår i reaktionen så ?


Brugbart svar (0)

Svar #6
02. april 2012 af mathon

jo C6H5-
indgår naturligvis

                men afstem nu først

 

                                             -1                 +7                     +3                +2
                                          R-CH2OH   +   MnO4-    -->    R-COOH   +   Mn2+             sur opløsning


Svar #7
02. april 2012 af thelight

jeg har afstemt nu og det passer ....men jeg forstår stadig ik hvordan den også indgår når der bare står R? og der er ikke engang en ladning på så C6H5 bliver sådan at 5*(+1)+ 6*(x)  =0 hvordan kan man nogensinde finde x i det regnestykke uden at det bliver et kæmpe kommatal ?


Brugbart svar (0)

Svar #8
02. april 2012 af mathon

        
                5 R-CH2OH   +   4 MnO4-   +   12 H+    -->   5 R-COOH   +   4 Mn2+    +   11 H2O

dvs

                5 C6H5CH2OH   +   4 MnO4-   +   12 H+    -->   5 C6H5COOH   +   4 Mn2+    +   11 H2O
 

C6H5- undergår ingen kemisk ændring under redoxreaktionen


Svar #9
02. april 2012 af thelight

Nåh sådan ok nu giver det god mening at vi ikke så på ox-trinenene der. mange tak for hjælpen


Skriv et svar til: ox-trin

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.