Matematik

Dybgang på et skib

02. april 2012 af dlgmail (Slettet) - Niveau: 9. klasse

Hvordan beregner jeg dybgang på et skib uden last?


Brugbart svar (1)

Svar #1
02. april 2012 af Andersen11 (Slettet)

Prøv at formulere hele opgaven.


Brugbart svar (1)

Svar #2
02. april 2012 af SuneChr

# 0

Nu får du dette link forærende, men prøv nu selv at at bruge de utallige søgemaskiner, der er til rådighed.

https://www.studieportalen.dk/forums/Thread.aspx?id=671284


Brugbart svar (1)

Svar #3
03. april 2012 af mathon

tag udgangspunkt 
           i  

"I en simpel model kan skibet antages at være kasseformet "


               Opdriften er lig med tyngden af den fortrængte vandmængde = tyngden af skibet,
da det flyder

                                
                                Fop = Vunder·ρsaltvand·g = V·ρskib·g

                                         Vunder·ρsaltvand = V·ρskib

                                         d·A·ρsaltvand = V·ρskib                                     d er dybden

                                         d = (V·ρskib) / (A·ρsaltvand)

                                         d = (ρskib / ρsaltvand) · (V/A)

                                         d = (ρskib / ρsaltvand) · h                                  h er klodsens højde     0 ≤ d ≤ h

 

ρskib er skibets gennemsnitlige densitet/massefylde


Skriv et svar til: Dybgang på et skib

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.