Kemi

det haster

02. april 2012 af DRLUVE (Slettet)

Vi ønsker at fremstille 100,00 ml bufferopløsning med pH = 5,0.
Beregn y, når vi skal anvende følgende forskrift: 2,00 ml 1,000M
CH3COOH (aq) y ml 1,000 M NaOH (aq). demineraliseret vand ad 100,0

opgaven beregnes ved begrebet bufferområde = pH = pKs-1 til pKs+1


Det haster..
 


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. april 2012 af mathon

 

                              CH3COOH (aq)   +   OH- (aq)   --->   CH3COO- (aq)   +   H2O (l)
                                                              1                           1


                              pH = pKs + log(nb / ns)

                              5,00 = 4,76 + log(nb / ns)

                              nb / ns = 105,0-4,76 = 1,7378

                              nb = 1,7378 · (0,002 L) · (1,000 mol/L) = 0,003476 mol

                              Vb · (1,000 mol/L) = 0,003476 mol

                              V(CH3COO- (aq)) = V(NaOH (aq)) = (0,003476 mol) / (1,000 mol/L) = 0,003476 L =
                                                                                                                                            3,476 mL


Skriv et svar til: det haster

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.