Matematik

integraler

03. april 2012 af Gonyali (Slettet) - Niveau: C-niveau

 hvordan løser jeg den??

Vedhæftet fil: Dok1.docx

Brugbart svar (0)

Svar #1
03. april 2012 af nielsenHTX

brug ∫a*xn=a∫xn=a*(1/(n+1)*xn+1=(a*xn+1)/(n+1) på hvert led

a er en konstant


Brugbart svar (0)

Svar #2
03. april 2012 af mathon

 inden rutinen er "tilkæmpet":

  gæt først en stamfunktion og differentier den dernæst for at se om den stemmer med det oprindelige
  udtryk

 

                                  ∫ (6x2+2x) dx = ∫ 6x2 dx + ∫ 2x dx   =  2x3 + x2 + k

hvis det er rigtigt
skal gælde, at
                                 (2x3 + x2 + k) '  =  6x2+2x

hvilket
undersøges
                                 2 · 3·x3-1 + 2·x2-1 + 0  

                                 6·x2 + 2x1          

                                 6x2 + 2x       hvilket stemmer    

altså
                      er
                                ∫ (6x2+2x) dx = 2x3 + x2 + k

                   
 

                                


Skriv et svar til: integraler

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.