Matematik

bestemme stamfunktion til f

04. april 2012 af sarah8 (Slettet) - Niveau: B-niveau

hej alle :-)

jeg sidder og kæmper lidt med en opgave her...

 

en funktion er givet ved f(x) = 5/x + 6x^2, x > 0

 

a) bestem den stamfunktion til f, hvis graf går gennem punktet P(2,3)

 

håber der nogle, der kan hjælpe mig! :-)


Svar #1
04. april 2012 af sarah8 (Slettet)

jeg har regnetprogrammet maple, hvis nogle kender det 


Brugbart svar (0)

Svar #2
04. april 2012 af mette48 (Slettet)

benyt:

1/x dx= ln|x|  og  ∫ xn dx = x(x+1)/ (x+1) +k

til at finde F(x)

indsæt P=(2,3) og isoler k


Brugbart svar (0)

Svar #3
04. april 2012 af mathon

 

                                      ∫ (5/x + 6x2)dx = ∫ (5/x)dx  +  6x2)dx  =

.............

     1/x dx= ln(x)     da x>0


Svar #4
05. april 2012 af sarah8 (Slettet)

tak for hjælpen! 


Skriv et svar til: bestemme stamfunktion til f

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.