Matematik

Hjælp

04. april 2012 af Danskvaand (Slettet)

Hej alle

jeg har lidt problemer med disse opgaver. (de er vedhæftet).

Jeg har forsøgt at bestille halveringstiden, men får denne til 34,31 antal malkekør (i tusinde) efter 1975 og det virker slet ikke rigtigt.

Jeg håber der er en venlig sjæl der vil hjælpe mig med disse to opgaver.

KH

Vedhæftet fil: Billede 4.png

Brugbart svar (0)

Svar #1
04. april 2012 af mathon

 

                 halveringstiden T½ = 34,31 år er rigtig

.........

   kontrolregning
                                   0,9834,3096 = 0,5


Brugbart svar (0)

Svar #2
04. april 2012 af peter lind

har du ikke bare misforstået resultatet ?  Halveringstiden er den tid det tager til antal af køer er halveret og det har altså slet noget med hvor mange malkekøer, der reelt er, at gøre. Dit resultat siger at der i år 1975+34,31 er 553 tusinde køer i landbruget.

I den anden opgave er der ikke nok oplysninger til at den kan besvares. Du har formodentlig fået opgivet hvordan udviklingen i antal landbrug har været. Deler du dette op i M(t) får du G(t)


Svar #3
04. april 2012 af Danskvaand (Slettet)

I opgave b er antalet af køer altså halveret efter 34,31 år. 

I opgave a er jeg nået frem til forskriften N(t) = 65375.2*(0.923589)t og jeg tænker at det kan være den funktion jeg skal bruge i opgave c, men jeg ved ikke hvprdan. 


Svar #4
04. april 2012 af Danskvaand (Slettet)

Oplysningerne til opgave A kommer her: 

Vedhæftet fil:Billede 5.png

Brugbart svar (0)

Svar #5
04. april 2012 af peter lind

Det er lige netop det du skal G(t) = M(t)/N(t)

Den årlige stigning i procent får du som 100* .( G(t+1) -G(t) )/G(t). Det bemærkes at t kan forkortes ud i udtrykket


Svar #6
04. april 2012 af Danskvaand (Slettet)

Kan det passe at forskriften for G(t) bliver:

1106*(0.98)t  /  65375.2*(0.923589)t

G(t)   =   0.016918*(1.06108)t


Svar #7
04. april 2012 af Danskvaand (Slettet)

Jeg har udregnet den procentvise stigning til 6,108, men er det ikke meget lidt? 


Brugbart svar (0)

Svar #8
04. april 2012 af peter lind

# 6 ja


Brugbart svar (0)

Svar #9
04. april 2012 af peter lind

#8 Dit resultat er rigtig. Det kan direkte aflæses af dit resultat i #6 hvis du tænker på renteformlen


Skriv et svar til: Hjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.