Matematik

andengradspolynomier

04. april 2012 af mehtapcik (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej jeg har brug for hjælp til eksamensspørgsmål der lyder:

Redegøre for virkningen af s og t i andengradspolynomiet f(x) = a ( x-s)2 + t

 


Brugbart svar (1)

Svar #1
04. april 2012 af Euroman28

Prøv og tegn den på din lommeregner med nogen værdier for a, s og t og se hvordan de udarter sig.

- - -

Der er Matematik i alt.


Brugbart svar (1)

Svar #2
04. april 2012 af xelion (Slettet)

t er det vertikale shift, og er det horisontale shift.

værdien for t styrer kurvens minimum op/ned af y-aksen, og værdien for s angiver placeringen af kurvens minimum på x-aksen

 

Håber det kan hjælpe dig.

MVH Jesper


Brugbart svar (1)

Svar #3
04. april 2012 af mathon

            parablen
                              y = ax2       parallelforskudt efter parallelforskydningsvektor p = [s,t]

giver
            parablen
                              y = a(x-s)2 + t

                                                                                                                                    


Skriv et svar til: andengradspolynomier

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.