Matematik

Potensfunktioner hjælp!

04. april 2012 af baaby (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej alle sammen har en opgave som jeg er gået i stå ved, da jeg ikke kan finde ud af den .. 

Opgaven lyder således:

lad y = 4*x^1,75. x-værdien ganges med k = 1,15 (svarende til stigning på 15 % ) Hvor meget ganges y - værdien med? og hvor mange procents stigning svarer det til?

- håber på hjælp!

God påske :) 


Brugbart svar (2)

Svar #1
04. april 2012 af AskTheAfghan

f(x) = 4x1.75

f(x·k) = 4(x·k)1.75 = f(x)·k1.75

Find nu     [(f(x·k) - f(x)) / f(x)]·100% = Procent stigning.

eller                      (k1.75 - 1) ·100% = Procent stigning.

... for at forstå nemmere:

p·f(x) = f(x·k) = f(x)·k1.75    ⇒     p = k1.75


Svar #2
04. april 2012 af baaby (Slettet)

hvad for en skal jeg bruge af dem?

og tusind tak!


Brugbart svar (3)

Svar #3
04. april 2012 af AskTheAfghan

... det er irrelevant. Du bestemmer bare, hvad der er letteste (at forstå) for dig.

[(f(x·k) - f(x)) / f(x)]·100% = Procent stigning

    , hvor   f(x·k) = 4(x·k)1.75 = f(x)·k1.75

... så     [(f(x)·k1.75 - f(x)) / f(x)]·100% =

             [f(x)·(k1.75 - 1) / f(x)]·100%    =

                              (k1.75 - 1) ·100%  = Procent stigning.


Svar #4
05. april 2012 af baaby (Slettet)

(k1.75 - 1) ·100% = Procent stigning.

bruger bare den her da den ser nem ud :)


Skriv et svar til: Potensfunktioner hjælp!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.