Matematik

bevis i mat!

20. august 2005 af sis88 (Slettet)
bevis at:

h² = x * y


HVORDAN GØR MAN DET?

Brugbart svar (0)

Svar #1
20. august 2005 af Micc_86 (Slettet)

Er der ikke en tilhørende tegning til eller noget? :s

Svar #2
20. august 2005 af sis88 (Slettet)

her er tegningen + forklaring
ser helt ulogisk ud for mig :S

men.. her er linket

http://www.freeimagehosting.net/uploads/c6c7d8b9d3.jpg

Brugbart svar (0)

Svar #3
20. august 2005 af Hilano (Slettet)

I linket skriver du at h=y+x

men her skriver du y*x passer det?

Svar #4
20. august 2005 af sis88 (Slettet)

h = x + y

men

h² = x * y eller h * h = x * y

HVORDAN DET HÆNGER SAMMEN, VED JEG IKKE :S








Brugbart svar (0)

Svar #5
20. august 2005 af Micc_86 (Slettet)

Damn, jeg kan heller ikke lige få det til at passe. Grr* - hvor er det irriterende :s

Brugbart svar (0)

Svar #6
20. august 2005 af Waterhouse (Slettet)

Er der en speciel grund til at linjen h er hypotenusen i en renvinklet trekant?

Svar #7
20. august 2005 af sis88 (Slettet)

#6 - forstår ikke hvad du mener... :S

Brugbart svar (0)

Svar #8
20. august 2005 af Waterhouse (Slettet)

Jeg forstår vist heller ikke helt hvad du mener - men er der en speciel grund til at du har lavet tegningen på den måde?

Hvis h bare er et eller andet linjestykke, som er delt op i to dele, x og y, hvorfor har du så tegnet en trekant?

Brugbart svar (0)

Svar #9
20. august 2005 af Epsilon (Slettet)

Lad os lige få et par ting helt på det rene.

1) Skal figuren forestille en retvinklet trekant ABC med vinkel C ret?

2) I så fald, ved at nedfælde den vinkelrette fra C på hypotenusen AB, får man da delt AB i linjestykker af længder x henholdsvis y?

//Singularity

Brugbart svar (0)

Svar #10
20. august 2005 af Darwin (Slettet)

Ligningen passer, hvis h er den minimale afstand mellem den rette vinkel og hypotenusen.
Summen af x og y danner fortsat hypotenusen.

Brugbart svar (0)

Svar #11
20. august 2005 af Darwin (Slettet)

I så fald er der naturligvis ikke tale om h = x + y

Skriv et svar til: bevis i mat!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.