Matematik

Lineær med hældnings koefficienten?

05. april 2012 af Ohms (Slettet)

Hey. Jeg sidder og bokser med en matematik aflevering til efter ferien, og jeg er kommet til et spørgsmål, som lyder: 

Om en anden funktion g(x) oplyses det at g er lineær med hældningskoefficienten -½, samt at den skærer grafen for f i punktet (3, f(3)). Bestem en forskrift for g.

(Det skal lige siges, at dette er b opgaven i opgaven, så linje f stammer fra a opgaven)

Hvad betyder det for en linje, når den er linæer med hældningskoefficienten??? 

På forhånd tak :-)


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. april 2012 af mette48 (Slettet)

lieiær funktiong(x)= ax +b

a er hældningskofficienten

beregn f(3)

indsæt (3,f(3) ) i g(x)=ax+b og isoler b


Brugbart svar (0)

Svar #2
05. april 2012 af peter lind

Funktionen er af formen g(x) = a*x +b,   a kaldes hældningskoefficienten


Svar #3
05. april 2012 af Ohms (Slettet)

Vil det sige, at hældningen i  ligningen for g er -1/2 da den er linæer med hældnings koefficienten, som er -1/2??

Har forresten fået f(3) til at være -24, men det er nok ikke så relevant i forhold til mit spøgsmål. 


Brugbart svar (0)

Svar #4
05. april 2012 af Timeismoney (Slettet)


Brugbart svar (0)

Svar #5
05. april 2012 af Timeismoney (Slettet)

du skal bare bruge  g(x) = a*x +b,


Svar #6
05. april 2012 af Ohms (Slettet)

#4
Tangentens ligning: y = f'(x0) * (x - x0) + f(x0) ?.....KAN DU IKKE BRUGE DEN?


Det er ikke noget, vi har lært om endnu, så tvivler på, at det er det min lærer, vil have mig til. Men ellers tak for rådet :-)


Brugbart svar (0)

Svar #7
05. april 2012 af Andersen11 (Slettet)

#6

Grafen for funktionen g(x) er ikke en tangent til grafen for f(x), så det er klart, at du ikke kan bruge, hvad der stod i #4 til noget her.

Benyt, at g(x) er en lineær funktion med hældningskoefficient -1/2 og at punktet (3, f(3)) ligger på linien, dvs. der skal gælde

g(3) = f(3) .


Brugbart svar (0)

Svar #8
06. april 2012 af mette48 (Slettet)

g(x)= - 1/2 x + b                 går gennem (3.24)

dette er dine egne oplysninger fra det du har skrevet ovenfor

indsætter (3,24)

24= - 1/2 *3 + b                isoler b


Skriv et svar til: Lineær med hældnings koefficienten?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.