Matematik

Analytisk geometri i 3D

05. april 2012 af Formelsamling (Slettet) - Niveau: A-niveau

Er gået død i en opgave som jeg synes er meget svær.

Ved ikke hvordan jeg skal komme igang. Opgaven er vedhæftet. 

Vedhæftet fil: opgave.JPG

Brugbart svar (0)

Svar #1
05. april 2012 af peter lind

a) Find en parameterfremstilling for linjen gennem A og B. Find dernæst linjens skæring med x-y planen

b) areal =½|AB×AC|


Brugbart svar (0)

Svar #2
05. april 2012 af HrQuantum (Slettet)

Hældningen til BC fortsætter indtil den rammer jorden, altså dér hvor at z er lig 0 ? :D


Brugbart svar (0)

Svar #3
05. april 2012 af Andersen11 (Slettet)

#2

Man opstiller parameterfremstillingen for den rette linie, der går gennem punkterne B og C, og man bestemmer så den parameterværdi t, hvor z = 0. Med denne parameterværdi beregnes så pløkkens x- og y-koordinater.


Svar #4
06. april 2012 af Formelsamling (Slettet)

"og man bestemmer så den parameterværdi t, hvor z = 0." Hvordan gør jeg det?

Jeg har fundet retningsvektoren for BC


Brugbart svar (0)

Svar #5
06. april 2012 af peter lind

Du skulle finde en parameterfremstilling for linjen gennem de 2 punkter. Hvis du har et punkt på linjen for eks. A og en retningsvektor v for linjen kan parameterfremstillingen skrives som OP = OA +t*v, Hvis du skal finde skæringen med x-y planen skal du vælge t så z koordinaten er 0


Svar #6
06. april 2012 af Formelsamling (Slettet)

Jeg finder først parameterfremstillingen af BC:

B: (-3,2 , 6,4 , 10,8)  C: (0, 12, 3,6)

Retningsvektoren udregnes for at finde parameterfremstillingen:

            (0      - (-3,2)       (  3,2   )
BC=    (12,8 - 6,4)     =  (  6,4   ) 
            (3,6   - 10,8)       (  -7,2  )

Nu skal vi bruge et punkt på linjen og vi har jo 2 punkter (B og C):

( x )      ( -3,2  )       ( 3,2 )
( y )  =  ( 6,4   ) + t ( 6,4  )
( z )      ( 10,8 )      ( -7,2 )

Hvordan kommer jeg videre?


Brugbart svar (0)

Svar #7
06. april 2012 af peter lind

Du skal finde den værdi af t som sætter z koordinaten til 0


Svar #8
06. april 2012 af Formelsamling (Slettet)

Og hvordan gør jeg det?


Brugbart svar (0)

Svar #9
06. april 2012 af Andersen11 (Slettet)

#6

Genlæs forklaringen i #3. Bestem den parameterværdi t, hvor z = 0, og beregn så de tilhørende værdier af x og y. Løs

z = 10,8 - 7,2·t = 0


Svar #10
06. april 2012 af Formelsamling (Slettet)

Det er altså ikke for at irritere dig, og det fornemmer jeg desværre at du bliver. Men dine svar er abstrakte, som om at jeg sidder til en eksamen. Jeg forstår ikke hvordan jeg skal beregne de tilhørede x og y værdier når jeg har fået z = 0 = 1,5


Brugbart svar (0)

Svar #11
06. april 2012 af peter lind

0 ≠ 1,5 så det er noget vrøvl. Når du har fundet t af ligningen sidst i #9 indsætter du tallet i din parameterfremstilling i #6


Brugbart svar (0)

Svar #12
06. april 2012 af Andersen11 (Slettet)

#10

De tre parameterfunktioner

x(t) = -3,2 + 3,2·t
y(t) = 6,4 + 6,4·t
z(t) = 10,8 - 7,2·t

hører jo sammen, idet ethvert reel tal t fremstiller et punkt (x(t) , y(t) , z(t)) på linien gennem punkterne B og C. Når man har fundet den værdi af t , hvor z(t) = 0 , vil denne værdi af t indsat i parameterfunktionerne x(t) og y(t) give x- og y-koordinaterne for det punkt, hvor linien skærer xy-planen.


Svar #13
06. april 2012 af Formelsamling (Slettet)

#11

 

Jeg løser på TI 89:
 

Solve(10,8 - 7,2 * t = 0,t) t = 1,5 

.. I stedet for at sige, at det er noget vrøvl, så prøv da at forklare hvad det er du taster ind .. Jeg er jo ikke tankelæser


Brugbart svar (0)

Svar #14
06. april 2012 af Andersen11 (Slettet)

#13

Det drejer sig om at løse den simple ligning givet nederst i #9

10,8 - 7,2·t = 0

Den kan man da løse uden brug af CAS eller lommeregner. Det er en ligning i t , hvor man isolerer t :

6·18 - 4·18·t = 0


Svar #15
06. april 2012 af Formelsamling (Slettet)

6·18 - 4·18·t = 0 ?? Hvor kommer dette fra?


Brugbart svar (0)

Svar #16
06. april 2012 af peter lind

#13 du skriver i #10   0=1,5 Du må da kunne se at det ikke er rigtigt


Brugbart svar (0)

Svar #17
06. april 2012 af Andersen11 (Slettet)

#15

Fra ligningen

10,8 - 7,2·t = 0

ved at gange med 10. Jeg går ud fra, at du kender din multiplikationstabel.


Svar #18
06. april 2012 af Formelsamling (Slettet)

Jeg forstår det simpelthen ikke .. I siger begge at jeg skal løse ligningen : 10,8 - 7,2·t = 0 , denne giver t = 1,5. Nu siger du, at jeg skal gange ligningen med 10 ? Hvor er mathon når der er brug for ham.


Brugbart svar (0)

Svar #19
06. april 2012 af Andersen11 (Slettet)

#18

Ja, det er korrekt, at t = 3/2 er løsningen til den ligning. Du kørte frem med lommeregner og CAS-værktøj, og jeg viste dig, hvordan man simpelt kan løse den ligning som hovedregning.


Svar #20
06. april 2012 af Formelsamling (Slettet)

Hvor efter jeg løste den i hånden og fik samme resultat. Hvilke betydning har den anden ligning så?


Forrige 1 2 3 Næste

Der er 43 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.