Matematik

Trekantberegning og Ligning

06. april 2012 af aatgsue (Slettet) - Niveau: C-niveau

Jeg har problemer med de sidste opgaver i min aflevering,  håber der er nogen som vil hjælpe :-)

Opgave 2 Givet en linje l:


l:y=4/3 x+1

a) Bestem ligningen for den linje m, der er parallel med l og som skærer y - aksen i 4.

linjen m er parallel med l, hvilket vil sige at de har samme hældningskoefficient a. linjen l skærer y-aksen i (4/3)=1,333 tror jeg!

Og så er jeg gået i stå...........


Lad A være skæringspunktet mellem m og x - aksen og lad B være skæringspunktet mellem m og y -aksen.

Bestem afstanden mellem A og B.

 

Den forstår jeg slet ikke

 

Opgave 3 Josefine står på en stige op ad en væg – se figur 1.

a) Hvilken vinkel danner stigen med gulvet? (altså den spidse vinkel)

Se vedhæftede dokument for billeder

b) Hvor lang er stigen?

Vedhæftet fil: Opgave 3.docx

Brugbart svar (0)

Svar #1
06. april 2012 af Andersen11 (Slettet)

Opg 2

a) Det er korrekt, at linierne l og m har samme hældningskoefficient, 4/3 . Linien m skal skære y-aksen i 4 , dvs den skal gå gennem punktet (0 , 4). Bestem koefficienten b, så at dette punkt ligger på linien:

y = (4/3)x + b

4 = (4/3)·0 + b

b = 4

Linien m har derfor ligningen y = (4/3)x + 4

A: skæringspunkt mellem m og x-aksen; løs ligningen y = 0 .

B: skæringspunktet mellem m og y-aksen: givet til (0 , 4). Find nu afstanden mellem A og B.

Opg 3

a) Man kender de to kateter i en retvinklet trekant. Bestem da vinklen mellem stigen og gulvet som den ene vinkel i denne trekant.

b) Find stigens længde ved hjælp af Pythagoras.


Svar #2
06. april 2012 af aatgsue (Slettet)

Tusind tak :-).


Skriv et svar til: Trekantberegning og Ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.