Matematik

sep

08. april 2012 af bokaj123 - Niveau: B-niveau

der er oplyst

f´(x)=0,82•0,88x • y

f(10)=266

 

 

så samler vi x og y

∫(1/y) dy = 0,82•0,88x

ln(y) = -6,4146•0,88x +k

så ind indsætter jeg betingelsen f(10)=266  og får k = 265

 

ER DET RIGTIG?:)


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. april 2012 af mathon

                 ...det er ikke rigtigt


Brugbart svar (0)

Svar #2
08. april 2012 af nielsenHTX

din k værdi er forkert.
og hvis opgaven vil have du først finder den generelle løsningen så er du heller ikke færdig.


Brugbart svar (0)

Svar #3
08. april 2012 af mathon

 

                                  (1/y)·dy/dx = 0,82·0,88x

                                  (1/y)·dy = 0,82·0,88xdx

                                  ∫(1/y)·dy = 0,82·0,88xdx

                                  ln|y| = 0,82 · (1/ln(0,88) · 0,88x + k

                                  y = C·exp(-6,4146·0,88x)

              og
                                  266 = C·exp(-6,4146·0,8810)

                                  C = 1587,58


                                  y = 1587,58·exp(-6,4146·0,88x)

                           

 

 


Svar #4
08. april 2012 af bokaj123

okay nu prøver jeg lige at skrive hele opgaven :)

 

i en model for udvikling af en bestemt type kræftsvulst er antallet af kræftceller en funktion af tiden, der opfylder  differentialligningen:

dN/dt=0,82•0,88t•N

hvor N er antallet af kræftceller målt i mio til tidspunktet t målt i døgn det oplyses at: N(10)=266

 

jeg får

ln(y)=-6.4146•0,88+k

f(x)= ek-6.4146•0,88^x            indsætter p(10,266)

k=7,36


Brugbart svar (0)

Svar #5
08. april 2012 af nielsenHTX

#4 det er rigtigt nu, normalt skrives det dog op som i #3, altså med konstanten nede foran.


Brugbart svar (0)

Svar #6
08. april 2012 af Singlefyren (Slettet)

fordi e ^ 7.36 = 1587.58


Svar #7
08. april 2012 af bokaj123

#5 okay det kan jeg godt se mange tak

 


Svar #8
08. april 2012 af bokaj123

og tak til jer andre :)


Skriv et svar til: sep

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.