Kemi

Ligevægtsblanding

08. april 2012 af placebo321 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Jeg har en opgave, hvor der står:

"Beregn den temperatur, hvor ligevægtsblandingen indeholder 55 % fructose og 45 % glucose. Argumenter for, at en sådan ligevægtsblanding ikke eksisterer."

 

Når der står ligevægtsblandingen, betyder det så, at der er ligevægt mellem fructose og glocuse, når der er hhv. 55 % af fructose og 45 % af glucose? I så fald tænker jeg, at ligevægtskonstanten kan beregnes som

K = [fructose]/[glucose] = 0,55 M / 0,45 M =1,22

Her har jeg bare sagt, at vi antager, at den samlede stofmænde i 1 L ligevægtsblanding er 0,1 mol.

I ligevægten står glucose til venstre og fructose til højre.


Skriv et svar til: Ligevægtsblanding

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.