Matematik

Diagonallængde parallellogram

09. april 2012 af Formelsamling (Slettet) - Niveau: A-niveau

Jeg skal bestemme arealet af tre parallelogrammer som udspændes af disse vektorer:

1) a = (1,-1) b = (2,3)

2) a = (-3,2) b = (6,1)

3) a = (1,-1) b = (2,2)

Her tager jeg den numeriske værdi af det(a,b) da, et areal selvsagt ikke kan være negativt.

Svarerne bliver derfor:

1) = 5 
2) = 15
3) = 4

Ydermere siger opgaven at jeg skal: Bestemme længden af hver af diagonalerne i parallellogrammerne.

Hvordan gør jeg dette?
 


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. april 2012 af JesperHP (Slettet)

Er det ikke længden af vektoren dannet ved at summere de to vektorer.


Svar #2
09. april 2012 af Formelsamling (Slettet)

Jeg ved det virkelig ikke .. 


Brugbart svar (0)

Svar #3
09. april 2012 af JesperHP (Slettet)

Nej var også fjollet at formulere det som et spørgsmål... Det er det. Prøv at tegne det.


Brugbart svar (0)

Svar #4
13. april 2012 af Andersen11 (Slettet)

Den ene diagonal repræsenteres af vektoren a + b , den anden af vektoren a - b . Man skal derfor i hvert tilfælde bestemme længderne af disse to vektorer.


Skriv et svar til: Diagonallængde parallellogram

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.