Kemi
koncentrationer
20. august 2005 af
gym2 (Slettet)
undskyld Undskyld , mig igen ! Nu har jeg fået to fuldstændig modstridende svar så er pludselig i tvivl..
Hvis c(K2CO3 * 2H2O)=0,216 M
hvad er så ..
1. [K+]= ?
2. [CO3(2-)]=
skal jeg gange med 2 ved den første og så lade den anden være lig den samlede konc ?
tak
Hvis c(K2CO3 * 2H2O)=0,216 M
hvad er så ..
1. [K+]= ?
2. [CO3(2-)]=
skal jeg gange med 2 ved den første og så lade den anden være lig den samlede konc ?
tak
Svar #1
20. august 2005 af KemiKasper (Slettet)
Når kaliumcarbonat dihydrat opløses i vand sker følgende:
K2CO3*2H2O --> 2K(+) + CO3(2-) + 2H2O
Hver gang du opløser een formelenhed K2CO3 får du 2 kalium-ioner. Ergo må koncentrationen af kaliumioner være dobbelt så stor som den formelle koncentration og den aktuelle koncentration af carbonat (idet der kun kommer een carbonat-ion ud af hver formelenhed).
K2CO3*2H2O --> 2K(+) + CO3(2-) + 2H2O
Hver gang du opløser een formelenhed K2CO3 får du 2 kalium-ioner. Ergo må koncentrationen af kaliumioner være dobbelt så stor som den formelle koncentration og den aktuelle koncentration af carbonat (idet der kun kommer een carbonat-ion ud af hver formelenhed).
Skriv et svar til: koncentrationer
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
