Kemi

stofmængdekoncentration

09. april 2012 af MathiasDRJ (Slettet) - Niveau: C-niveau

nu har jeg prøvet og prøvet med kommer ikke videre, så i håb om nolge der kunne hjælpe mig herinde. ville være vildt fedt.

1) man blander 0,601 mol natriumchorid med 100 mL vand, og blandingen fylder 104 mL, beregnstofmængdekoncentration

2) bold inderholder ca 1,0 g glucose (C6H1206) pr. liter. beregn stofmængdekoncentration


Brugbart svar (1)

Svar #1
11. april 2012 af ansigtet (Slettet)

1)

stofmængde konc= mol/L

0,601mol/0,100L vand =6,01M =6,01mol/L

hvis du skal tage volumen med de 104mL :

0,601mol/0,104L = 5,78M

 

2)

M(C6H12O6)=180,16g/mol

n(C6H12O6)=1,0g/180,16g/mol = 0,000000056 mol = 5,55*10^-8 mol

stofmængde konc. = 5,55*10^-8 mol / 1L = 5,55*10^-8 M = 5,55*10^-8 mol/L

 

håber det var lidt en hjælp


Brugbart svar (0)

Svar #2
06. maj 2014 af Fideller (Slettet)

Dejligt og enkelt svar! men kunne du skrive hvilke formler du brugter er den første M=n/V? :)


Brugbart svar (0)

Svar #3
06. maj 2014 af Fideller (Slettet)

og hvorfor skal volumen med? og er det stofmængden med volumen der giver 5,78 eller bare volumen?


Skriv et svar til: stofmængdekoncentration

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.