Matematik

isolering

09. april 2012 af Magnus0505 (Slettet) - Niveau: A-niveau

hvordan isolerer jeg x i ligninigen

120000/x2 - 1200 = 0

x  skal gi 10 og -10 men kan ikke få det til at gå op ?


Brugbart svar (1)

Svar #1
09. april 2012 af placebo321 (Slettet)

x2 = 120000/1200

dvs.

x = ± √(120000/1200) = ±√100 = ±10


Brugbart svar (0)

Svar #2
09. april 2012 af JesperHP (Slettet)

120000/x^2 = 1200

 

120000 = 1200 x^2

 

100 = x^2

 

√100 = | x |

 

x = 10  v   x = -10

 

 


Brugbart svar (1)

Svar #3
09. april 2012 af Andersen11 (Slettet)

Man har ved at gange med x2 (hvor x ≠ 0) og ved at dividere med 1200

x2 -100 = 0 , eller

x2 - 102 = 0 , dvs

(x -10)·(x +10) = 0 .

Benyt nulreglen til sidst.


Brugbart svar (0)

Svar #4
10. april 2012 af mathbj (Slettet)

120000/x2 - 1200 = 0 ⇔

x2 · 120000/x2 - 1200 = x2

- 120000/1200 = x2

-100 = x2

x = √100

x = 10


Brugbart svar (0)

Svar #5
10. april 2012 af JesperHP (Slettet)

#4 her er der fejl i anden linje du gange med x^2 på ene side (men ganger kun en af summanderne) og på den anden side lægger du det til... der er igen fejl når ved -100 = x^2

hvilket er en ligning der ikke har nogen løsninger medmindre man inkluderer de komplekse tal.


Skriv et svar til: isolering

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.