Matematik

Hjælp til maple (dsolve, plot)

10. april 2012 af j4ze (Slettet) - Niveau: A-niveau

Jeg har en opgave der skal beregnes i maple, hvor jeg er løbet ind i lidt problemer.

Jeg har uploadet mit maple worksheet her: http://dl.dropbox.com/u/20346193/opgave.mw

Opgaverne er som følger:

(a) Opskriv den førsteordens differentialligning for Tovn(t )

(Ligningen kan med fordel ved hjælp af tilordningssymbolet := navngives).

(b) Forsøg at finde et eksplicit udtryk (en regneforskrift) for Tovn(t ) i Maple vha. kommandoen dsolve.
Kommentér resultatet.

(c) Kommandoen dsolve har en option, der hedder numeric, som løser differentialligningen numerisk.
Brug denne option og kommandoen odeplot til at plotte en numerisk løsning for Tovn(t ) på inter- vallet [0; 1000]. (Navngiv evt. plottet og benyt derefter kommandoen display).

Jeg håber der er en venlig sjæl der vil forklare mig hvad søren det er jeg gør galt siden jeg får en fejlmeddelelse i opgave C.

/jaze


Brugbart svar (2)

Svar #1
10. april 2012 af whereab (Slettet)

Du glemmer din begyndelsesbetingelse


Svar #2
10. april 2012 af j4ze (Slettet)

du må meget gerne uddybe?


Brugbart svar (2)

Svar #3
10. april 2012 af whereab (Slettet)

> bet := Tovn(0) = 290:

> dsolve({ligning,bet}, numeric);


Brugbart svar (0)

Svar #4
10. april 2012 af NejTilSvampe

.


Svar #5
10. april 2012 af j4ze (Slettet)

Perfekt!

Det var betingelsen jeg ikke helt vidste hvordan jeg skulle skrive ind :)

tak for hjælpen!


Skriv et svar til: Hjælp til maple (dsolve, plot)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.