Matematik

Fordoblingskonstant

10. april 2012 af roforfo (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg har ligningen: f(x) =  35.8676847750963*1.08118571770919^x

Jeg skal finde fordoblingskonstanten for f...

Jeg ved, at jeg skal bruge formlen:  T2 = log(2)/log(a)

men jeg når ikke frem til det rigtige resultat, hvilket gerne skulle være omkring 8.. 

Er der nogle der kan hjælpe mig på vej?


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. april 2012 af JesperHP (Slettet)

> log(2)/log(1.0811)
[1] 8.88889

 

er min beregning

 


Brugbart svar (1)

Svar #2
10. april 2012 af JesperHP (Slettet)

dvs. brug at a = 1.08118571770919


Svar #3
10. april 2012 af roforfo (Slettet)


Svar #4
10. april 2012 af roforfo (Slettet)


Brugbart svar (1)

Svar #5
10. april 2012 af JesperHP (Slettet)

det er det samme bare en  løsning opgivet ved hvor mange gange du har log(2)

log(2)= 0.693

 

min beregning:

> 12.82*log(2)
[1] 8.886147

 


Skriv et svar til: Fordoblingskonstant

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.