Matematik

Potensfunktion

10. april 2012 af jesperthenerd (Slettet) - Niveau: B-niveau

Gør rede for, at sammenhængen mellem æggenes højde x og æggenes vægt y = f (x) med god tilnærmelse kan beskrives ved en potensfunktion med forskriften f (x) = b·xa.

Hvordan gør man dette??


Brugbart svar (1)

Svar #1
10. april 2012 af peter lind

Du har formodentlig en række data om æggene. Lav regression på de data


Brugbart svar (1)

Svar #2
10. april 2012 af Anxyous (Slettet)

Du har givetvis fået en tabel med samhørende værdier af højde og vægt. Undersøg om punkterne ligger på en ret linje i et dobbeltlogaritmisk koordinatsystem, i hvilket fald talmaterialet kan beskrives med en potensfunktion.


Svar #3
10. april 2012 af jesperthenerd (Slettet)

Ja det har jeg, men hvordan gør jeg det ?

 


Svar #4
10. april 2012 af jesperthenerd (Slettet)

Kan jeg sætte tallene ind i graph?


Brugbart svar (1)

Svar #5
10. april 2012 af JesperHP (Slettet)

Eller omregn dataserien til logaritmeskala og vis at det tegnet på logaritmisk papir giver en nogenlunde retlinje

 

log f(x) = log b + a log x

log b er skæring med y-akse.

du har data for vægt y regn log y serien

du har data for x regn log(x) serien

 

og plot på logaritmepapir punkter:

(log x, log y)

 

 


Brugbart svar (1)

Svar #6
10. april 2012 af JesperHP (Slettet)

Når du har regnet serierne om til logaritme kan du foretage almindelig lineær regression... eller sætte denne serie ind i whatever plotprogram du bruger


Brugbart svar (1)

Svar #7
10. april 2012 af Anxyous (Slettet)

#5:

Man kan ikke indsætte logaritmerne til talmaterialet i et dobbeltlogaritmisk koordinatsystem og forvente at få en ret linje.

Brug almindelige værdier i et dobbeltlogaritmisk koordinatsystem eller brug logaritmiske værdier i et almindeligt koordinatsystem.


Svar #8
10. april 2012 af jesperthenerd (Slettet)

Okay tak for hjælpen :)

 


Brugbart svar (1)

Svar #9
10. april 2012 af JesperHP (Slettet)

 

 

 


Brugbart svar (1)

Svar #10
10. april 2012 af JesperHP (Slettet)

nej ok sr mente man kunne plotte serierne omregnet til logaritme på almineligt papir... det kan man vel godt ik? ja ok så fike jeg også læst den del af dit svar.. tak tak


Brugbart svar (1)

Svar #11
10. april 2012 af klimasven (Slettet)

Lad vær med at bruge dobbeltlog-papir - det var noget man brugte i gamle dage. Du kan sagtens bruge grapf. Du skal bruge "indsæt punktserie" og "indsæt tendenslinie" som du begge kan finde under "funktioner".

 

 


Skriv et svar til: Potensfunktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.