Matematik

Faktorisering af 2.gradsligninger

11. april 2012 af PernilleJK (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej!

Jeg sidder med en aflevering, hvor en af opgaverne går ud på, at vi skal faktorisér tre 2.andengradsligninger vha. formlen a * (x - x1) * (x - x2)

Vi ved fra en tidligere opgave, at x1 = -1 og x2 = -3

Så er mit spørgsmål bare... Hvordan finder man x?


Brugbart svar (1)

Svar #1
11. april 2012 af mathon

 

 du har
                     a · (x - (-1)) · (x - (-3)) = 0

                     a · (x + 1) · (x + 3) = 0

brug nul-reglen


Skriv et svar til: Faktorisering af 2.gradsligninger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.