Matematik

trigonometri??

11. april 2012 af warz0ne (Slettet) - Niveau: B-niveau

l trekant ABC erIABi=11,9, IBCI=26,4, vinkel C = 23 grader, og vinkel A er stump.

a) Bestem vinkel A .

Nogen der kan hjælpe? er det tangens formelen jeg skal gå ud fra?, da der er oplyst en hosliggende og en modtsående katete .. 


Brugbart svar (1)

Svar #1
11. april 2012 af peter lind

Det er ikke en retvinklet trekant, så du kan ikke bruge de formler. Brug sinusrelationerne.


Svar #2
11. april 2012 af warz0ne (Slettet)

oki tak :) ved du hvordan man taster det ind på CAS ?


Brugbart svar (0)

Svar #3
11. april 2012 af peter lind

Det kommer jo an på hvilket CAS værktøj du har. Der er heller ingen grund til at bruge et CAS værktøj til det. En simpel lommeregner kan klare det.


Svar #4
11. april 2012 af warz0ne (Slettet)

jeg har også en alm. lommeregner.. men aner bare ikke hvordan jeg skal starte det op.. for har jo ikke længden på hypotenusen :/ ??


Brugbart svar (0)

Svar #5
11. april 2012 af peter lind

Der findes ingen hypotenuse i den opgave. Du skal bruge sinusrelationerne. Se http://ga.randers-hf-vuc.dk/matlex/geometri.html#beregnivilk


Brugbart svar (0)

Svar #6
11. april 2012 af mathon

 

                     sin(180º-Aspids) = sin(Aspids) = 26,4·sin(23º)/11,9 = 0,866832
                     
                     Aspids = sin-1(0,866832) = 60,0926º

                     Astump = 180º-Aspids = 180º - 60,0926º = 119,907º


Svar #7
11. april 2012 af warz0ne (Slettet)

ååhh tusinde tak.. havde nemlig den side åben, men vidste bare ikke hvordan, og hvilke tal der skulle indsættes hvor :) .. tak skal du have :)

 


Skriv et svar til: trigonometri??

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.