Virksomhedsøkonomi (VØ el. EØ)

grafisk og matematisk prismængde optimering

11. april 2012 af Zille79 (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Bær over med mig er en dør til dette. så håber der er en eller 2der kan hjælpe 

 

Virksomheden xx er førende på markedet for hundemad. Den totale efterspørgsel efter hundemad er givet ved følgende funktion

x = 48 – 4p

hvor x er efterspørgslen i tusinde enheder for en periode og p er prisen pr enhed.

Ud over virksomheden xx, som er prisfører på markedet for hundemad, er der 4 mindre udbydere af et tilsvarende produkt. Markedet er karakteriseret ved, at der ikke er præferencer overfor en enkelt udbyders produkt.
Hver af de 4 mindre udbydere har konstante variable enhedsomkostninger på 6,00 kr., og hver af dem har en produktionskapacitet på 3.000 enheder for en periode.

Virksomheden xx har en grænseomkostningsfunktion, som er givet ved følgende funktionsudtryk

GROMK = 6 + 0,25x

hvor GROMK er grænseomkostninger og x er den producerede mængde i tusinde enheder for en periode. Xx har en produktionskapacitet på 14.000 enheder for en periode.

Spørgsmål 1 Bestem grafisk og matematisk den gevinstoptimale pris og mængde for xx.
          Beregn endvidere dækningsbidraget for en periode i gevinstoptimum for xx.

             Spørgsmål 2 Bestem den gevinstoptimale mængde for hver af de 4 mindre udbydere. Beregn
           endvidere dækningsbidraget for hver af de 4 mindre udbydere i gevinstoptimum.

 

Jeg ved at jeg skal sætte GROMK = GROMS for at finde den optimale mængde og pris, men hvordan jeg finder frem til GROMS er jeg ikke sikker på.

Håber pålidt hjælp mange tak på forhånd.


Skriv et svar til: grafisk og matematisk prismængde optimering

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.