Matematik

Hjælp, til ligninger

11. april 2012 af CeciliaNg (Slettet)

Hej, er igang med min opgave til på mandag. Men kan simpelthen ikke finde ud af læse disse to ligninger, som jeg håber i andre ved svaret på?

 

5x + 3 = 28

 

x/5 = 2

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
11. april 2012 af dikkelmikkel (Slettet)

Du må gange med det samme til på begge sider og dividere med det samme tal og trække fra og lægge til med det samme tal på begge sider og udnyt så at:

5/5 = 1 fx i den sidste


Brugbart svar (0)

Svar #2
11. april 2012 af PeterValberg

5x + 3 = 28
5x = 28 - 3
5x = 25
x = 5

 

x/5 = 2
x = 2·5
x = 10

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #3
11. april 2012 af mathon


                       5x + 3 = 28                        træk 3 fra på begge sider

                       5x  = 25                             divider med 5 på begge sier

                       x = 5

 


Brugbart svar (0)

Svar #4
11. april 2012 af mette48 (Slettet)

5x + 3 = 28            træk 3 fra på begge sider

                              del med 5 på begge sider

 

x/5 = 2                  gang med 5 på begge sider og forkort brøken


Brugbart svar (0)

Svar #5
11. april 2012 af frost1988 (Slettet)

opgave 1

5x + 3 = 28

5x + 3 -3 = 28 - 3

5x = 25

5x/5 = 25/5

x= 5

 

opgave 2

x/5=2

x/5 *5 = 2*5

x= 10

 

 


Svar #6
12. april 2012 af CeciliaNg (Slettet)

Tusind tak til jer alle, det hjalp en del! :)


Skriv et svar til: Hjælp, til ligninger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.