Matematik

simpel a b c ligning

11. april 2012 af sigurd66 (Slettet) - Niveau: 8. klasse

Jeg er endt ud i at måtte hjemmeundervise min søn på 13 da skolen har opgivet ham i matematik.

Det er nok ikke sidste gang jeg spørger om noget.

Simpelt regnestykke:

b+2=a  b+c=7 a-c=7

Ved at prøve mig frem får jeg a=8 b=6 og c=1

men hvordan regner man det egentlig ud.

Jeg har godt set mange af de andre spørgsmål er langt over dette niveau så det er måske ikke det rigtige forum, men jeg ville sætte stor pris på at få hjælp til at forklare hvordan man egentlig løser det

mvh

sigurd johansen


Brugbart svar (2)

Svar #1
11. april 2012 af peter lind

Erstat a i sidste ligning med b+2 fra den første ligning. De 2 sidste ligninger indeholder nu kun b og c. isoler så b i den anden ligning og sæt resultatet ind i den sidste ligning. resultatet bliver en ligning med en ubekendt. Løs denne og sæt det ind i de originale ligninger. Derefter ksn du nemt finde de a og b


Brugbart svar (2)

Svar #2
11. april 2012 af HrQuantum (Slettet)

Sådan:

b+2 = a

b = a -2

og så indsætter man i den næste:

b + c = 7

a-2 + c = 7

c = 9 - a

og så indsætter du i den tredje:

a - c = 7

a - (9 - a) = 7

a - 9 + a = 7

2a = 7 + 9

a = 16/2

a = 8

...

Når du så har a, finder du nemt frem til resten (:


Svar #3
11. april 2012 af sigurd66 (Slettet)

Det er hermed afprøvet. Det går unægtelig hurtigere end at prøve sig frem.

Tak for det hurtige svar.

mvh

sigurd johansen


Skriv et svar til: simpel a b c ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.