Matematik

Geomatri

11. april 2012 af Jo3141 (Slettet) - Niveau: 9. klasse

-Hvordan finder man højden i et prisme når G= 2,4cm2 og V = 3.6

-Hvordan finder man Radius i en cylinder hvis V= 786cm3 og h = 10cm. 

Tak på forhånd. 

 


Brugbart svar (2)

Svar #1
11. april 2012 af Andersen11 (Slettet)

Benyt, at     V = h·G ; isoler h.

Benyt, at     V = π·r2·h ; isoler r.

Geometri kalder vi det normalt.


Brugbart svar (2)

Svar #2
11. april 2012 af HrQuantum (Slettet)

Rumfanget af prismen er grundlinjen * højden

Dvs.

V = G * H

Du indsætter, og isolerer H.

 

Rumfanget af en cylinder kan beskrives med følgende ligning:

r2*π*h = V

Du indsætter, og isolerer r (:


Svar #3
11. april 2012 af Jo3141 (Slettet)

Okay takker, fik kun svaret på den anden, den første forstår jeg stadigvæk ikke, hvis du siger at jeg skal isoler h? Hvordan kan jeg så løse den.. 


Brugbart svar (2)

Svar #4
11. april 2012 af Andersen11 (Slettet)

#2

For prismet er der tale om en grundflade G .


Brugbart svar (2)

Svar #5
11. april 2012 af Andersen11 (Slettet)

#3

Divider med G på hver side:     h = V / G .


Svar #6
11. april 2012 af Jo3141 (Slettet)

Første* 


Svar #7
11. april 2012 af Jo3141 (Slettet)

Okat tak skal i ha' for svarene :)) 


Skriv et svar til: Geomatri

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.