Matematik

Begrænset operator

12. april 2012 af dikkelmikkel (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Hej, Jeg arbejder med rummet L^p(-2,2) altså rummet af kontinuerte funktioner, hvis nummeriske værdi er p-integrable.

En operator t er defineret (Tf)(x) = x*f(x)

Hvordan vises det at denne afbilder ind i L^2(-2,2)

Jeg har en ide om at Hölders ulighed er brugbar altså som i:

∫ |f(x)x|^p dx  = ∫|f(x)x|^(p-1)| |f(x)*x| dx <= ∫ [  |f(x)x|^(p-1)   (∫ |f(x)| ^r)^(1/r) (∫|x|^q dx )^(1/q) ]dx = ||f(x)|| ∫ [  |f(x)x|^(p-1)(∫|x|^q dx )^(1/q)

Men jeg går hele tiden i stå der, måske er der en god subsitution jeg kan bruge?

Håber en kan give et hint.


Svar #1
12. april 2012 af dikkelmikkel (Slettet)

Ups. Fejl jeg skal vise at den afbilder fra L^p(-2,2) og ind i L^p(-2,2)


Skriv et svar til: Begrænset operator

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.