Matematik

Afbildningsmatricen

12. april 2012 af anja00 (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Hejsa.

Jeg har fået følgende opgave (se vedhæftede).

Men jeg har lidt svært ved, hvordan jeg skal gribe opgave 3 an.

Er der nogen, der kan hjælpe med mig det?

Vedhæftet fil: Dok1.docx

Brugbart svar (0)

Svar #1
12. april 2012 af Andersen11 (Slettet)

Matricen

M =

-2  1  0  0
-1  0  1  1
-2  -1  4  1
-5  -4  9  1

angiver sammenhængen mellem de fire basisvektorer B = {b1,b2,b3,b4} og de fire standard-basisvektorer ε = {e1,e2,e3,e4} . Da B er en basis, er M invertibel.

Afbildningen T(x) er i standard-basen givet ved

T(x) = ε[T]ε x

I basen B har man da

T(x) =  M ε[T]ε M-1 x = B[T]B x

De to matricer B[T]B og ε[T]ε er similære, fordi de har samme determinant.


Skriv et svar til: Afbildningsmatricen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.