Matematik

Hjælp!

12. april 2012 af Tals (Slettet) - Niveau: B-niveau

sidder med en opgave, og det haster...

 

Figur 2 viser en model af en trappestige. Platformen BE er parallel med Gulvet AD, således at trekant ADF og Trekant BEF er ensvinklede!

DEt oplyses at BE er 20 cm, BF er 30 cm og AB er 135 cm. Vinkel A er 74 grader.

 

a) bestem platformens højde BC over gulvet.

b.) bestem stigen spædvidde AD

 

håber der er nogen der gider hjælpe mig ;S


Brugbart svar (0)

Svar #1
12. april 2012 af Andersen11 (Slettet)

a) Højden BC findes af den retvinklede trekant ABC, hvor man kender hypotenusen AB og vinkel A, så

|BC| = |AB|·sin(A)

b) Benyt, at trekanterne BEF og ADF er ensvinklede. Så er

|BF| / |AF| = |BE| / |AD| .

Man kender |BF| , |BE|, og |AF| = |AB| + |BF| . Find nu |AD|.


Svar #2
12. april 2012 af Tals (Slettet)

tak for hjælpen, jeg har kunnet den første, men b'eren fatter jeg stadig ikke helt... kan ikke finde sammenhænget i det..


Brugbart svar (0)

Svar #3
12. april 2012 af Andersen11 (Slettet)

#2

Se på de ensvinklede trekanter BEF og ADF. Forholdet mellem ensliggende sider i ensvinklede trekanter er konstant. Derfor er

|BF| / |AF| = |BE| / |AD|

Da |AF| = |AB| + |BF| , kender man alt, undtagen |AD|, så vi har

|AD| = |BE| · (|AB| + |BF|) / |BF| = 20 · (135 + 30)cm / 30 = (2/3)·165cm = 110cm .


Svar #4
12. april 2012 af Tals (Slettet)

mange tak :-)


Brugbart svar (0)

Svar #5
15. april 2012 af PlayboyHZ (Slettet)


Brugbart svar (0)

Svar #6
27. marts 2014 af 123434 (Slettet)

http://www.uvm.dk/~/media/UVM/Filer/Udd/Gym/PDF10/Proever%20og%20eksamen/Tidligere%20skriftlige%20opgavesaet%20stx%20og%20hf/101213_hf_MAT_C.ashx

BF=30 og AF=135+30=165

Forhold:165/30=11/2

BE og AD er parallelle. 

BE=20

AD=5,5*20=110


Brugbart svar (0)

Svar #7
27. marts 2014 af Andersen11 (Slettet)


Skriv et svar til: Hjælp!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.