Matematik

Brøk om til potens

12. april 2012 af nillofriis (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hey, sidder lige og laver en matematik afl. som skal aflveres i morgen juhu... 

Jeg har fået til opgave at lave den bedst optimerede cylinder (+ bund - top) altså mest plads med mindst materiale til en cylinder der skal indeholde 2 m^3.

jeg har opstillet ligningen for cylinderens areal:

A = r^2*(phi) + 2r*(phi)*h

lingningen for cylinderens volumen

V = r^2*(phi)*h
2 = r^2*(phi)*h

Så isolerer jeg h og får:

h = 2 / (r^2*(phi)

og indsætte i den originale ligning

A = r^2*(phi) + 2r*(phi)*2 / (r^2*(phi)

Trækker ligningen sammen

A = (phi)*r^2 + 4 / r

Nu kommer problemmet, jeg skal differentiere ligningen og sætte den lig nul for at bestemme de ubekendte. 
Men hvordan differentierer jeg 4 / r ? gætter på at brøken skal laves om til en potens? 


Brugbart svar (0)

Svar #1
12. april 2012 af Andersen11 (Slettet)

Tallet π hedder "pi", ikke "phi", der er et helt andet græsk bogstav φ .

Benyt, at 4/r = 4·r-1 og benyt så reglen for differentiation af en potens.


Svar #2
12. april 2012 af nillofriis (Slettet)

Sorry har lige haft fysik hvor vi har regnet på arbejde så kom til at skrive phi xD 

Men Awesome svar tak skal du have, ser lige om den fungerer. :)  


Skriv et svar til: Brøk om til potens

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.